EUROBESITY

Wat heeft Eurobesity meer te bieden ?

Elke dag worden er nieuwe behandelingen van obesitas gepubliceerd in de media. Helaas resulteren die maar al te vaak in een teleurstelling en geldverspilling. Gezond verstand heeft plaats gemaakt voor overdaad (extreme diëten, steeds vaker verminkende chirurgie).

Eurobesity belooft geen wonderen, maar verbindt zich ertoe u de best aangepast oplossing voor te stellen voor uw obesitas en u de nodige middelen te geven om te slagen.

Onze filosofie is innovatief!

 • Noodzaak van objectieve en duidelijke voorlichting vr elke beslissing met betrekking tot een ingreep:

  Wij vinden het absoluut noodzakelijk dat de patiënt vooraf duidelijk en volledig wordt geïnformeerd over de voor- en nadelen van een chirurgische ingreep om gewicht te verliezen.
  Heel wat patiënten stemmen in met chirurgische technieken zonder dat ze er de gevolgen van kennen. Ze laten zich vaak verleiden door de goedkoopste ingrepen en door de soms “miraculeuze” resultaten die aan bepaalde behandelingen worden toegeschreven…
  Als de ingreep gebeurd is, is het te laat om de klok terug te draaien. De chirurgie is geen mirakeloplossing. Ze is erg efficiënt als hulp voor de patiënt, om hem in staat te stellen zich veel vlotter aan te passen aan een voedingsprogramma. Daarom stelt Eurobesity, uitsluitend bij welbepaalde en duidelijke indicaties, de laparoscopische plaatsing voor van een regelbare maagring, met uitsluiting van alle andere agressievere en minder omkeerbare ingrepen.

 • Een dieet in een context van welzijn en psychologisch en metabolisch evenwicht:!

  Decennialang heeft men u verplicht altijd strengere, zelden doeltreffende en soms zelfs ronduit lachwekkende diëten te volgen. Waarom zou u het probleem niet omkeren?
  Nootjes knabbelen als we ’s avonds voor de tv zitten of overvallen worden door een vlaag van boulimie omdat we in de put zitten, stelt ons soms in staat om een zeker psychiologisch evenwicht te bewaren. Het vermindert de stress en de innerlijke spanning, maar we komen er jammer genoeg snel van aan! Die gedragspatronen zijn diep verankerd in onze persoonlijkheid en de ervaring toont aan dat we ze nagenoeg niet kunnen veranderen zonder het risico te lopen in een ernstige depressie te belanden.
  Eurobesity opteert voor hypocalorische voedingsmiddelen met behoud van de oorspronkelijke smaak om tussendoortjes en bepaalde eetbuien te kunnen toelaten. We willen daarmee niet alleen het metabolisch, maar vooral het psychologisch evenwicht van de patiënt bewaren. En we voorkomen dat bepaalde patiënten zich nog langer laten verblinden door de “magische” uitwerking van de malabsorptieve chirurgie.
News
Geen nieuws