EUROBESITY

De niet-chirurgische behandeling

De maagballon: de oplossing om moeiteloos en zonder operatie te vermageren?


Maagballon te “slikken” en met stikstof gevuld

Oude met water gevuld maagballons

Tot nu toe gebruikten we een maagballon met water gevuld tot 700 cc. De behandeling was door een gastroscopie gedaan en vereiste algemene verdoving om zowel het plaatsen dan het wegnemen.
Het gewicht van de ballon veroorzaakte twee grote nadelen:

  1. 1. Obstructie van de maag : met veel misselijkheid en braken tot het punt dat sommige patiënten eisten de terugtrekking van de ballon al na een paar dagen vroegen
  2. 2. Dilatatie van de maag: de aanwezigheid van een massa van 700 g in de maag had de neiging om dit orgaan uit te rekken. Bij het verwijderen van de ballon aan het eind van de behandeling, gaf de bredere maag een gevoel van honger. Dit was oorspronkelijk van een zeer snelle hervatting van gewicht.

Voor deze redenen is deze behandeling steeds meer verlaten.

Nieuwe generatie van maagballons (Obalon)

02-03_09 02-03_10

Voor het ogenblik beschikt onze team heeft over een nieuwste generatie van maagballons. Het concept is revolutionair! Waarom?

  • De bal lijkt op een "pil" die wordt ingeslikt met een beetje water. Deze pil is verbonden met een dunne katheter. Deze behandeling heeft geen verdoving of gastroscopie nodig.
  • De ballon wordt opgeblazen met stikstof tot een volume van 250 cc. Dit wordt gedaan door het opblazen door de zeer dunne katheter. Zodra het goede volume bereikt is, wordt de katheter eenvoudig verwijderd door de mond . De ballon is dan los in de maag.
  • De ballon weegt 6 gr! Het veroorzaakt dan geen opstopping van de maag en geen braakneigingen. De ballon blijft aan de bovenkant van de maag zitten waar het de receptoren van de verzadiging zal stimuleren en dus de honger zal verminderen.
  • De ballon rekt de maag niet uit. Zo, na het verwijderen, blijft het gewicht gemakkelijker onder controle.
  • De bal mag op zijn plaats blijven totdat het gewenste gewicht verloren is en zal door eenvoudige gastroscopie verwijderd worden en dit zonder verdoving.
  • Voor patiënten met meer overgewicht of met een grotere maag, is het mogelijk als het nodig is om een tweede ballon te plaatsen na 3-4 weken om het gevoel van verzadiging te optimaliseren.

Deze behandeling wordt uitgevoerd in de praktijk onder medische en radiologische controle. Inderdaad, voorafgaand aan de behandeling, voeren we een radiologisch onderzoek van de maag uit om een afwijking en vooral de aanwezigheid van een breuk in de middenrif te kunnen uitsluiten. Radio's zullen eveneens de plaatsing van de bal juiste positionering in de maag verzekeren.

De plaatsing duurt ongeveer 30 minuten en patiënten kunnen onmiddellijk terug naar huis keren. Zelfs het rijden met het voertuig, indien gewenst is toegelaten na de behandeling.

Gewichtsverlies wordt verbeterd als de voedingsaanbevelingen worden gevolgd en regelmatige fysieke activiteit wordt beoefend.
Na 6 maanden is er een gemiddeld gewicht reductie van 10 tot 20 kg, vermindert de BMI van meer dan 5.

Voor verdere informatie kunt u terecht op de sectie "Contact" en gelieve een e-mail te sturen. Een lid van de medicochirurgische team zal persoonlijk reageren

News
Geen nieuws